Coaching
Meer informatie

Als u wilt werken aan uw eigen ontwikkeling en een steuntje in de rug kunt gebruiken van een neutrale, gediplomeerde begeleider, dan is een coachingstraject wellicht iets voor u. Een coach stimuleert u om serieus aan de slag te gaan met die veranderingen die u al een hele tijd wilt doorvoeren, maar waar u om wat voor reden dan ook nog niet in bent geslaagd of denkt te kunnen slagen. De DOEN-coach begeleidt u om open, eerlijk en nieuwsgierig te worden naar uzelf. Dit kan soms confronterend zijn, maar uiteindelijk leidt zo’n confrontatie met jezelf steevast tot begrip en innerlijke groei.

COACHEN IS MEER DAN BEGELEIDEN; COACHEN IS JE VERBINDEN MET DE WARE AARD VAN IEDER MENS

 

(RENSKE VAN BERKEL)

Maatwerk

Een coachingsproces is altijd maatwerk. Vanuit uw wilsvraag (de verandering die u voor ogen heeft) bekijken wij welk traject daar het beste bij past en hoeveel sessies we ongeveer nodig hebben om het beoogde resultaat te bereiken. Mochten er onderweg andere punten naar boven komen die op dat moment belangrijker zijn, dan passen we het traject daar uiteraard op aan. Dit gebeurt altijd in overleg, want u als coachee behoudt ten allen tijde de regie in handen.

Locatie

De coachingsessies worden in principe op locatie van DoenCoach (in landelijke omgeving) gegeven of op een geschikte locatie (in overleg). Naast de bekende coachingmethodes, bieden wij ook equicoaching (zie hieronder), waarbij een paard als co-coach een belangrijke rol speelt in het proces. Eventueel is het mogelijk om met ‘gewone’coachingsessies te beginnen en één of meerdere sessies met paard in het traject in te passen, of andersom.

Equicoaching

Uit onderzoek is gebleken dat een coachingsessie met een paard als co-coach op langere termijn meer effect heeft dan ‘gewone’ coaching. Een paard geeft neutraal feedback op wat hij ziet en voelt bij de coachee. Dit betekent dat een paard soms ook dingen spiegelt die mensen niet willen of kunnen zeggen. Weliswaar kan dat confronterend zijn voor de coachee, maar het kan het probleem wel heel snel grijpbaar maken.
Equicoaching is allesbehalve zweverig of spiritueel; het paard is als prooidier nou eenmaal geboren om razendsnel de intenties van zowel zijn kuddegenoten als die van roofdieren te interpreteren en hierop te reageren. Het zal continu afwegen of het moet vluchten of dat het rustig kan doorgrazen. Daarnaast is een paard als kuddedier voortdurend op zoek naar de verhoudingen tussen zichzelf en de ander, in dit geval de coachee. Onderwerpen als leiderschap, authenticiteit en communicatie worden op deze manier snel grijpbaar.

Paard blijft paard

Bij equicoaching volgens de PAS-methodiek blijft het paard gewoon een paard. Dit betekent dat u er geen ‘kunstjes’ mee hoeft uit te halen, of fysiek inspannende oefeningen moet uitvoeren tijdens de sessie. Om een effectieve equicoachingsessie te hebben, hoeft u dan ook geen ervaring te hebben met paarden. Sterker nog, het is vaak zelfs een voordeel om geen ervaring met paarden te hebben, omdat u hun reacties dan niet gaat uitleggen vanuit wat u over paarden weet. Paardenmensen raad ik dan ook aan om hun kennis bij de bakrand achter te laten en met open vizier de interactie met één van de co-coaches aan te gaan.

WAARVOOR KUNT U BIJ ONS TERECHT?

Wij richten ons niet op één doelgroep. Bij ons kunnen allerlei organisaties, individuele mensen, leeftijden en kinderen terecht:

Bedrijven en organisaties
Volwassenen
Kinderen
Paardenliefhebbers

Neem contact met ons op!

Voor al uw vragen kunt u vrijblijvend bij ons terecht.

Bellen is sneller!

06 18 31 97 97