DISC-training
Meer informatie

Officieel DISC trainer

DoenCoach is officieel DISC Trainer

Je kunt stellen dat succes van een team door de persoonlijke gedragslijn van ieder teamlid en door de interactie tussen verschillende teamleden wordt bepaald.
Het is daarom belangrijk om individuele verschillen binnen het team te begrijpen, te respecteren en te leren waarderen.

DISC helpt om dit alles inzichtelijk te maken.
Daardoor vergroot je de kennis van je eigen gedrag en dat van je collega’s.
Door DISC toe te passen worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar. Daardoor kom je tot betere resultaten met je team en kun je conflicten vermijden.

Waar staat DISC voor?

De letters staan voor:
D: Direct, Dynamisch
I:   Inspirerend, Interactief
S:  Stabiel, Sociaal
C: Consciëntieus, Correct

Model brengt verheldering

Waarom doen mensen wat ze doen?
Iedereen is een mix van de vier gedragstijlen, die hierboven genoemd zijn. Iedere persoon heeft ook zijn eigen voorkeur in communicatie en gedrag. Door DISC toe te passen breng je verheldering hierin. Daardoor kan DISC communicatie verbeteren en relaties versterken en kan het de persoonlijke effectiviteit verhogen.
Als je weet wat je eigen gedragsvoorkeur is, is het handig om te weten op welke wijze je je kunt aanpassen aan andere gedragsvoordeuren om bij hen het gedrag te beïnvloeden.

Een goede coach ziet wie zijn spelers zijn

en laat hen zien wie ze kunnen zijn! 

(someone said)

Teambuilding met DISC

Waar gaat het om bij DISC?
Eigenlijk om twee zaken: om gedrag en om omgeving. Ieder mens laat een bepaald gedrag zien in een bepaalde omgeving. De omgeving doet wat met mensen. Voel je je op je gemak in een bepaalde omgeving, dan is dat aan jouw gedrag te merken. Ben je in gezelschap van goede vrienden of zit je in een sollicitatiegesprek, de omgeving zal invloed hebben op jouw gedrag: zit je er ontspannen bij of transpireer je van de stress.

Hoe beter je je eigen gedrag en dat van anderen begrijpt, des te eerder kun je in vrede leven met jezelf en je omgeving en kun je jezelf ontwikkelen en anderen laten ontwikkelen.
Het DISC Gedrag Profiel is daarvoor een hulpmiddel. Het leert je je favoriete gedragstijl kennen. Daardoor is DISC ook een middel om te begrijpen hoe conflicten ontstaan of ze bespreekbaar maken, wanneer ze er al zijn.

In een teambuilding waarbij DISC centraal staat werken we hier interactief aan.
We maken gebruik van speelse werkvormen, binnen of buiten. Hierbij kunnen we als extra ook de paarden inzetten die als spiegel fungeren en daarbij direct feedback geven over het gedrag individueel of in het team.
Het vergroot de zelfkennis, communicatie en we gaan met elkaar in gesprek.

Naast actieve werkvormen is er ook een theoretische verdieping die vertaald wordt naar de praktijk van het team. We bouwen voldoende tijd in met het team om te reflecteren en stil te staan bij de effectiviteit van het team, zodat men hier op een pro actieve manier invulling aan kan geven.
Veiligheid vinden we erg belangrijk en we willen dan ook vanuit een veilige en open sfeer het team een spiegel voorhouden.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
We leggen het graag aan u uit!

Neem contact met ons op!

Voor al uw vragen kunt u vrijblijvend bij ons terecht.

Bellen is sneller!

06 18 31 97 97