Kinder Coaching
Meer informatie

Kinderen ontwikkelen zich razendsnel. Voor een kind is het belangrijk dat het gehoord, begrepen en gerespecteerd wordt. In de huidige maatschappij lopen kinderen echter weleens vast op een bepaald gebied of stagneren ze in hun ontwikkeling. Dat kan zich uiten op verschillende manieren. Kinderen kunnen bij ons terecht om te leren de volgende stap in hun ontwikkeling te zetten als dat even niet vanzelf gaat. Denk hierbij aan:

  • sterker in de schoenen staan
  • meer zelfvertrouwen
  • betere schoolprestaties
  • omgaan met plagen en pesten
  • aanpakken van faalangst
  • betere concentratie
  • meer bewust van eigen kunnen
  • betere sociale vaardigheden
  • meer bewust van de invloed van het eigen gedrag op anderen

 

Het mooiste dat je een kind kunt geven is een kans! 

(Some one said)

KRACHTIG MIDDEL

DoenCoach ziet kindercaching als een krachtig middel om kinderen zelf te laten ontdekken welke kwaliteiten ze hebben.
Welke mogelijkheden en kansen er zijn voor hen. Elk kind is uniek en heeft dus ook zijn/haar eigen werkwijze nodig. Als coach begeleid je ze hierin om samen proberen te ontdekken wat hun vaardigheden zijn en welke ze nog verder kunnen ontwikkelen.

 

GEEN VOOROORDELEN

Deze geduldige co-coaches hebben geen last van vooroordelen en het kind kan zo in een veilige setting oefenen en uitproberen wat het effect is van nieuw gedrag. De ervaringen opgedaan met het paard OF de hond kunnen daarna op school of elders in praktijk worden gebracht..

 

WERKEN MET CO-COACHES

Wat kindercaching bij DoenCoach vooral bijzonder maakt is het gebruik van de co-coaches Paddy, Lucky en Kitana. Kinderen onder elkaar zijn heel direct en winden er geen doekjes om. Dit kan hard aankomen en je kind erg verdrietig of juist opstandig maken. Paarden en de hond zijn ook heel direct en reageren meteen op wat het kind doet … of juist nalaat. Het grote verschil is echter dat ze het kind er niet mee zullen pesten of buiten sluiten.

 

EFFECT VAN GEDRAG LEREN

Door met de paarden en de hond te spelen, leren de kinderen wat het effect van hun gedrag is, dat maakt deze methodiek erg effectief.
“Wat we van de paarden en de hond kunnen leren is intuïtief en onbevooroordeeld handelen. Durf te vertrouwen op je gevoel! Durf je Open, Eerlijk en Nieuwsgierig op te stellen!”
 

 

Andere vormen van Kindercoaching

Kijk ook eens onder de andere tabbladen naar de andere vormen van kindercoaching, zoals Weerbaarheidstraining, Kinderworkshops en ‘Ik leer anders’.  

Neem contact met ons op!

Voor al uw vragen kunt u vrijblijvend bij ons terecht.

Bellen is sneller!

06 18 31 97 97