Weerbaarheidstraining voor kinderen
Meer informatie

WEERBAAR, WAT IS DAT?

Coachen is een specifieke manier van begeleiden waarbij bepaalde doelen gemakkelijker en sneller gerealiseerd zullen worden.
DoenCoach onderschrijft deze definitie, maar doet er nog een schepje bovenop.
DoenCoach zet zijn paarden in om op een actieve en ervaringsgerichte manier te coachen. Geen oeverloze gesprekken, maar praktisch  en effectief aan de slag.
Samen met de paarden biedt DoenCoach
 u een unieke en speelse mogelijkheid om uw kernkwaliteiten te ontdekken. Alles wat u nodig heeft is al aanwezig, u hoeft het alleen nog maar te ontdekken.

Gelukkig zijn er trainingen waar je kind leert om meer zelfvertrouwen te krijgen. Waar het leert om zichzelf vooral meer te waarderen. Waar het kan leren om met andere kinderen goed om te gaan. Waar het kan leren dat het er ook mag zijn en dat het goed is zoals ze zijn.

WEERBAARHEIDSTRAINING

DoenCoach geeft weerbaarheidstrainingen voor kinderen individueel, maar ook in de vorm van workshops.
Kinderen leren ervaringsgericht en op speelse wijze hoe ze:

  • sterker in de schoenen staan
  • meer zelfvertrouwen
  • omgaan met plagen en pesten
  • aanpakken van faalangst
  • betere concentratie
  • meer bewust van eigen kunnen
  • betere sociale vaardigheden
  • meer bewust van de invloed van het eigen gedrag op anderen

Op een speelse en ervaringsgerichte manier gaan we aan de slag om uw kind weerbaarder te maken. Dit samen met onze co-coaches, bijzondere spiegeltjes die het proces kunnen versnellen en duidelijk weerspiegelen.We werken individueel, maar in kleine groepen is ook mogelijk.

Every Child is a different kind of flower,
and all together make this world a beautiful garden!

(some one once said)

Weerbaarheidstraining in groepen

Naast begeleiding, kindercoaching en training geeft DoenCoach  ook kinderworkshops. Deze zijn uniek van opzet. In deze workshops worden de sociale vaardigheden van kinderen versterkt. Door onder andere samenwerking, beter communiceren met elkaar, respect voor elkaar te bevorderen, leren de kinderen beter in onze samenleving te staan.

 

 

De workshops bestaan uit allerlei energizers, spelletjes en opdrachten met en zonder de paarden. Daarnaast is er schminken of een knutselopdracht om het thema compleet te maken. We hebben verschillende thema’s.

– ridders
– wilde westen
– 
piraten
– 
prinsessenfeest
– 
sprookjesfeest
– 
de boerderij
– de stormbaan

De reden dat we met thema’s werken is dat we in alle thema’s verschillende oefeningen hebben zitten. Zo kun je verschillende thema’s aanbieden, zonder dat de kinderen steeds hetzelfde krijgen.
Tenslotte bestaat 
weerbaarheidstraining niet uit 1 sessie, maar meerdere.

Wilt u meer weten over deze workshops, die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld, dan vraag gerust vrijblijvend meer informatie. Wij vertellen het u graag! Voor meer informatie kunt u onderstaande oranje knop gebruiken met email ons erop.

Neem contact met ons op!

Voor al uw vragen kunt u vrijblijvend bij ons terecht.

Bellen is sneller!

06 18 31 97 97